L’entrega de banderes per l’11-S es veu marcada per l’actualitat política

Els alcaldes de la comarca es van reunir aquest dimarts a la tarda al Consell Comarcal per fer la recollida de banderes, a pocs dies que es celebri la Diada de l’11 de setembre. L’acte va estar marcat per l’actualitat que viu el país i va servir per animar a tots els municipis de la comarca participar en qualsevol acte que pretengui difondre i cuidar la cultura catalana.

Aquest dimarts es va celebrar l’acte d’entrega de banderes per l’onze de setembre, on hi van assistir bona part dels alcaldes dels diferents pobles de la comarca, a més de regidors i representants dels batlles d’alguns municipis.

A l’acte s’hi va parlar de la situació actual del país i es va analitzar tot allò que ha viscut Catalunya des de l’entrega de banderes de l’any passat. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va lamentar que una celebració com la de l’11 de setembre, que hauria de ser la festa de tots els catalans, s’hagi de viure amb polítics exiliats i polítics presos.

Joan Espona, president consell comarcal de la garrotxa: “ És un moment una mica agredolç. Per la situació del nostre país amb aquests esdeveniments que han succeït.”

Espona, però, va voler animar la gent a participar en aquesta mena d’actes, que donen tanta visibilitat fora de les nostres fronteres.

Joan Espona, president consell comarcal de la garrotxa: “Ens valoraran a fora de les nostres fronteres, i a Espanya també, la gent que participem d’aquests actes i amb civisme.”

Des d’Òmnium Cultural, qui coordina aquest acte, es va animar a tots els municipis de la Garrotxa a participar més en les activitats culturals que ajuden a cohesionar i a fer país.

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: “Aconseguir la participació de més centres al Concurs Literari Garrotxa, si podem tots. Aconseguir engrescar els pobles que falten a participar de la flama del Canigó i a Olot aconseguir que hi participi algun barri més.”

Després dels parlaments es va fer entrega, individualment, de les banderes, precedit del cant d’Els Segadors’ i una foto final.

x