Maià de Montcal ratifica amb una moció al ple els passos a seguir amb el centre de menors tutelats

El ple municipal de Maià de Montcal va ratificar ahir els passos a seguir després de la reunió de dilluns amb els veïns, la Generalitat i l’empresa concessionària al voltant del centre de primera acollida de menors tutelats per l’administració. Va provar una moció on dóna un termini de 30 dies a Suara Cooperativa per presentar un projecte, demana que es redueixi la ràtio i proposa que se creï una comissió de treball.

A través d’una moció Maià de Montcal ha refermat al ple municipal els compromisos que van sortir de la trobada celebrada aquest dilluns per donar explicacions sobre el nou centre d’acollida de menors tutelats per l’administració. La seva entrada en funcionament, sense comunicació prèvia a l’ajuntament ni als veïns, ha generat un fort malestar en aquest poble de la Garrotxa que no arriba als 500 habitants.

El consistori aposta per limitar l’entrada de menors desemparats al municipi i demana que la ratio del servei sigui igual a l’1% de la població. Això implicaria passar dels 20 joves que hi ha actualment, a 5. Tenint en compte la urgència i l’excepcionalitat de la situació, es dona un termini de 30 dies a l’empresa concessionària, Suara Cooperativa, perquè redacti un projecte on detallin les seves funcions.

Paral·lelament es confirma la creació d’una comissió de treball i participació ciutadana que tindrà l’última paraula sobre el futur de l’equipament, a la qual se sumarà la directora del Concorci d’Acció Social de la Garrotxa:

Joan Gainza, Alcalde Maià de Montcal: Nosaltres proposem formar una comissió on intervindran diferents sectors del municipi. Entitats, ajuntament, la població, la Generalitat, el Consell Comarcal i l’empresa concessionària d’aquests menors on sortirà un criteri final de la composició i criteris d’aquesta casa on intentarem definir quants menors hi poden abrigar.

Amb la moció aprovada per unanimitat, l’equip de govern vol començar a treballar ràpidament per resoldre el cas. De moment descarta demanar la dimissió de la directora territorial del Departament de Treball, d’Afers Socials i Famílies.

x