Aquest dissabte s’inaugura l’exposició deidacda a l’aertista olotí Josep Berga i Boada

Coincidint amb l’inici de Festes del Tura, aquest dissabte s’inaugurarà l’exposició dedicada a l’artista olotí Josep Berga i Boada al Museu de la garrotxa. La mostra té com a objectiu donar a conèixer aquest personatge tan poc conegut a la comarca, a més de reflexionar sobre diversos temes molt actuals.

Aquest dissabte a les sis de la tarda s’inaugurarà, al Museu de la Garrotxa, l’exposició dedicada a l’artista olotí Berga i Boada titulada “El despertar de les coses i dels adormits”. La mostra pretén donar a conèixer un artística pràcticament desconegut a la ciutat, per la seva manera de ser: trencador i molt modern per la seva època, amb l’objectiu que l’exposició sigui només el primer pas per donar a conèixer aquest destacat artista.

Montserrat Mallol, directora Museus de la Garrotxa: “És un artista d’aquells que cal recuperar, reivindicar i presentar-lo amb tota la seva realitat i tota la seva crueltat, i com a un personatge total i com un artista incòmode.”

Segons el comissari de l’exposició, Xavier Palomo, una de les clau per les quals aquesta exposició s’ha fet possible, és per la gran quantitat d’arxiu que es té en relació aquest autor.

 Xavier Palomo, comissari de l’exposició i expert en Berga i Boada: “Hem tingut la gran sort que la família de Berga i Boada hagi pogut conservar part del seu arxiu documental, de caire personal. I encara més sort perquè hem localitzat a l’arxiu de la família Vayreda la correspondència que es va establir entre Berga i Boada i Martí Casadevall.”

Dues sales del Museu de la garrotxa aplegaran bona part de la producció artística de Berga i Boada, a més d’un espai per explicar la seva biografia i vida. A la Sala Oberta, s’hi podran veure els seus treballs, dividits en temes, com per exemple el Modernisme, la Relació amb Olot i la seva família i el paisatge. D’altra banda, a la sala 2, s’hi ha situat un espai de reflexió envers el paper de la dona de l’època i la violència, fruit de la seva estreta relació amb l’escriptora Victor català, caterina Albert. Un muntatge conceptual que pretén demostrar com de vigent és encara la seva obra. L’exposició s’emmarca dins les activitats de festes del Tura.

Josep Berga (0.04-0.23), regidor de cultura: “Aquest és l’exposició més important de Festes del Tura. És una exposició que totes aquelles persones que interessades amb la història de l’art d’Olot haurien de visitar perquè al final és posar una peça a aquest trencaclosques de la història de l’art de la nostra ciutat i que ens faltava.”

A banda de l’exposició de Berga Boada, s’han organitzat al voltant seu visites guiades i converses, a més de formar part dels Fridays al museu.