Argelaguer recorda el llegat d’en ‘Garrell’ amb una instal·lació al pati de l’Escola Montpalau

Argelaguer, de la seva banda, vol seguir recordant el llegat d’un altre garrotxí il·lustre, en Garrell, que va morir el 2016. D’aquí a pocs dies, quan comenci el curs, els alumnes del centre podran gaudir d’un nou espai de jocs que recorda la seva obra, les mítiques cabanes del municipi.

Si d’alguna cosa és molt conegut el poble d’Argelaguer era per les famoses cabanes del parc d’en Garrell. Autèntiques obres d’art d’aquest artista garrotxí.

Per no perdre un valor artístic i d’un valor emocional enorme l’ajuntament ha decidit crear al pati de les escoles municipals una espècie d’homenatge al mític parc. Estructures de fusta pensades perquè durant les hores d’esbarjo l’esperit Garrell es noti a l’escola. Un procés en el qual hi van participar els propis alumnes presentant propostes per a millorar el pati.

Un procés que va començar ara fa un any amb una primera fas que va comptar amb la substitució d’arbres, millores en la sorrera o la gespa. Ara fan un pas més incorporant aquesta estructura de jocs de fusta. Dues fases que han tingut un cost elevat però que donat el resultat ha valgut la pena.

Des d’aquest pati l’esperit d’en Garrell és més viu que mai.