El fotògraf olotí Pep Sau reivindica unes festes integradores al seu cartell de Festes del Tura

Orgull i responsabilitat, molta responsabilitat. És el que va sentir Pep Sau quan va ser escollit per a fer-se càrrec de la creació del cartell de les Festes del Tura d’aquest any. La imatge: els dos cabeçuts originals de la faràndula olotina, sortits del museu on descansen,  adoptats amb el cos d’un avi de 90 anys i una nena immigrant amb un gest amb la ma al cor, precisament d’orgull. Crear un cartell com aquest no és fàcil. És un procés llarg i difícil però te la recompensa de sentir-se satisfet tot i la pressió que representa.

Plasmar i sintetitzar gràficament les festes del tura en una sola imatge. La idea ja la tenia. De fet Sau acostuma a treballar amb gent gran i mainada i tenia clar que aquestes dues franges havien de ser les protagonistes de la composició. El gest de la mà al cor, tot un símbol africà d’orgull de pertinença amb la societat on s’està vinculat.

El cartell és tota una reivindicació. Un cartell inclusiu que arriba en un moment en el qual el tema de la immigració està molt present en la nostra societat, i que vol transmetre que les festes son per a tots sense distingir ni de edats, ni races ni sexes.