El Santuari del Tura d’Olot s’omple de gom a gom per a l’ofrena i homenatge per a les festes

El Santuari del Tura ha estat un any més el punt neuràlgic de l’inci de les Festes del Tura. La tradicional ofrena floral a la patrona de la ciutat va fer omplir de gom a gom l’església. Aquesta ocasió, però ha estat marcada per la presència entre les autoritats olotines del president de la Generalitat Quim Torra que ha assistit a la cita amb la seva dona. Torra ha definit Olot com un clar exponent de superació malgrat els mals moments que està travessant el país

Quim Torra, President de la Generalitat: “Agraeixo molt a l’alcalde aquesta visita, de poder ser a la casa Sola Morales i veure com una casa de 3 segles també es transforma i està implicada amb ela faràndula, els gegants i la cultura popular que ens fa ser com som, ja que surt de la terra i són expressions d’aquesta cultura tan nostra. I finalment avui aquí en aquests estudi fantàstic dels nostres arquitectes més internacionals RCR als quals els agraeixo que hem permetin per una estona somiar amb ells”


Després de visitar l’espai Barberí d’Olot, Torra ha seguit tot el recorregut darrere de la faràndula i els cavallets per arribar fins al Santuari de la Mare de Déu del Tura per assistir a l’homenatge i l’ofrena que se li ha fet des de les associacions olotines.
Un cop a dins s’ha fet la tradicional ofrena d’aliments i flors a la verge i ha acabat amb el cant de Salve i la visita a la Verge. Ja després del pregó s’ha ofert la ja tradicional i esperada tamborrada al recentment estrenat nou Firalet.

x