La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca homenatja les colles de carnaval en un pregó festiu

Coincidint amb 25è aniversari de la colla, la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca ha convertit el pregó de Festes del Tura en tot un tribut a la festa amb què van néixer, el Carnaval. El seu fundador, Carles Soler, i una de les seves representants més antigues i exreina del Carnaval, Laura Andrés, han conduït el discurs des del balcó de l’Ajuntament, però ben aviat s’hi han anat afegint molts altres elements que caracteritzen la penya.

Les diverses generacions que agrupa la Carnavalesca també han estat presents en el pregó, que ha comptat amb un pregoner infantil, Joan Moreno, de 7 anys, una pregonera juvenil, la cosidora i membre de la colla Bintou Caraga i un pregoner sènior, Lluís Solé, el més veterà del grup, que s’encarrega de la confecció de les carrosses. Tots ells han convidat als col•lectius que representen a participar activament de les festes des del respecte. En els discurs tampoc hi ha faltat un missatge de tolerancia zero cap a les agressions sexuals.

Prop de dues-centes persones de diverses colles de Carnaval, vestides amb les seves samarretes, s’han sumat a la festa amb una flashmob que ha servit per tancar un pregó absolutament festiu. I és que, tal com han explicat els pregoners, el Carnaval no s’entén sense el color de totes les colles. L’acte ha acabat amb els parlaments de l’alcalde d’Olot acompanyat del President de la Generalitat Quim Torra, que ha demanat que es gaudeixi de les festes però es recordi els polítics a la presó i a l’exili. Amb l’esclat del Volcanet, que ha il•luminat el cel olotí, s’ha donat per iniciada la festa major olotina.

x