La cercavila de la faràndula es sobreposa a la pluja i esdevé multitudinària per obrir les Festes del Tura 2018

Comencen les Festes del Tura: la cercavila de la faràndula olotina ha obert les portes d’una celebració multitudinària, tot i la pluja que ha amenaçat en suspendre un dels actes més esperats dels olotins. Al final, i després d’una hora d’espera, han sortit al carrer tots els ingredients que fan possible una de les millors festes de Catalunya: la música, les entitats, l’alegria i l’imaginari popular.

Per Festes del Tura, pluja segura: aquesta és una dita que deuen conèixer gairebé tots els olotins, i que enguany s’ha complert ben d’hora. El temps feia témer el pitjor, l’anul•lació completa de la cercavila, que anava endarrerint la seva sortida al carrer, on queia un ruixat intens a estones. Això ha obligat fins i tot que el president de la Generalitat Quim Torra no pogués veure en directe el recorregut, i hagués de visitar dins l’Hospici als diferents components de la faràndula. Però una hora després del previst, el cap de Lligamosques ha sortit al carrer per comprovar que el temps havia arriat, i ha decidit que ja tocava començar les Festes del Tura 2018.

Gegants, nans i cavallets, tots han sortit al carrer acompanyats per 33 colles de faràndula dels diferents barris i entitats de la ciutat, i amenitzats per la música de 8 bandes. La mainada il•lusionada, els grans gaudint com els petits, i la rauxa contagiava l’ambient de tot Olot. Al cap i a la fi el que compta és que la faràndula va poder sortir al carrer, perquè tothom visqui des del primer minut i amb tota la intensitat possible les Festes del Tura 2018.

x