La Diputació de Girona destina 350 mil euros als municipis afectats per les nevades, vuit d’ells de la Garrotxa

La Diputació de Girona subvencionarà ajuntaments de la demarcació amb un total de 350 mil euros per a despeses corrents derivades de les nevades d’aquest any. Més de 30 mil euros aniran a parar a municipis de la Garrotxa per ajudar a finançar tasques com la retirada de neu o l’adquisició de potassa pels carrers.

Aquest hivern diversos municipis garrotxins van haver de fer front a despeses inesperades provocades pel temporal de neu, que va ser especialment intens la darrera setmana de febrer.

La Diputació de Girona ha aprovat destinar 350 mil euros als ajuntaments de 45 municipis de la Garrotxa, la Cerdanya, la Selva, el Ripollès, Osona i l’Alt Empordà, que van patir els efectes de les nevades. D’aquests diners, més de 33.600 aniran a parar a 8 ajuntaments de la comarca. Concretament a Olot, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas, Castellfollit de la Roca, la Vall de Bianya, Santa Pau, les Preses i Sant Aniol de Finestres.

L’ens supramunicipal col·labora en un percentatge d’entre el 34 i el 53% en les despeses segons el municipi, per tal d’ajudar a finançar tasques com la retirada de neu i gel, la compra de sal, la reparació de maquinària o les despeses extraordinàries de personal que es van haver de fer durant aquelles setmanes.

El municipi garrotxí que rebrà més diners és Olot,  amb més de 10.400 euros, que suposen un 34% del  cost de les actuacions que es van fer durant les nevades. El segueixen Sant Joan les Fonts, amb 10 mil euros, i la Vall d’en Bas amb sis mil cinc-cents.