Els gegants, nans i cavallets llueixen el dia de la Mare de Déu del Tura en el primer ball a la plaça Major

Aquesta vegada els olotins no han hagut de mirar cap al cel i aquest dissabte la faràndula d’Olot ha sortit al carrer acompanyada d’un dia radiant per fer la cercavila i el primer ball de les festes del Tura. Puntual al migdia els gegants, nans i cavallets han arribat a la plaça Major de la ciutat que estava plena de centenars de persones, moltes de les quals han vingut abans per guardar-se un bon lloc. El 8 de setembre, el dia de la Mare de Déu del Tura, patrona de la ciutat, la faràndula protagonitza el primer ball a plaça. Primer els nans, després els gegants i finalment els cavallets han saltat al centre de la plaça per lluir davant el públic. Ha estat una actuació formidable i molt aplaudida que s’ha pogut seguir en directe per Olot Televisió.

Com cada any els relleus a la faràndula són protagonistes. Enguany s’han produït sis estrenes i tres comiats. Les estrenes són cinc nans, Aniol Ras, Anna Comas, Adriana Ortiz, Bruna Cañada i Jordi Gelis, i un geganter, Marc Torras, i els tres cavallets, els germans Paula i Agustí Arbós i Anna Plana, que han dit adéu després de completar tot el cicle.

Deixa un comentari