El Correfoc encén la nit olotina en una edició amb espectacle que acaba amb l’encesa d’un llaç a la plaça de braus

Un dels actes per excel·lència de les Festes del Tura. La 32a edició del Correfoc es va celebrar aquest dissabte a la nit. Centenars de persones es van aplegar al Nucli Antic d’Olot en , en un recorregut que va anar, com ja és habitual durant els últims anys, de la plaça Campdenmàs fins a l’interior de la plaça de braus.

Martí Albesa, Pim Pam Pum Foc: “Som una seixentena de diables, per aconseguir un efecte d’infern, que és el que sempre busquem entre els que ho organitzem. El Pim Pam Pum Foc d’Olot, la colla de Torroella, la colla de Girona i la colla de Banyoles”.

El grup d’espectacles Pim Pam Pum Foc va presentar la seva actuació en una plaça plena a vessar d’espectadors. L’espectacle de Santa Joana d’Escorxadors estava pensat per fer-se l’any passat, però davant la probabilitat de pluja d’ara fa exactament un any, l’actuació no es va poder realitzar. L’espectacle va acabar amb l’encesa d’un gran llaç al centre de la plaça de braus i crits d'”independència”.

Des dels més petits fins als més grans no es van voler perdre la cita amb la dualitat emoció i por, on jugar amb foc està altament justificat per la tradició.

Martí Albesa, Pim Pam Pum Foc: “Es cremaran a la vora de 3.000 carretilles durant el correfoc. Per tant, és un moment on és necessari que la gent vagi preparat, i després que ens trobem aquí a la plaça i podem gaudir d’aquest espectacle que tenim moltes ganes de poder-lo fer, aquest any sí”.

La llum i el foc van cremar els carrers d’Olot que una vegada més es van vestir de festa en una ocasió que poques persones es va voler perdre.