La faràndula fa la seva última actuació abans del ball d’espelmes d’aquest dimarts

 

Tercer dia de Festes del Tura i segona actuació de la faràndula a la plaça Major. Els gegants, els cavallets i els cabeçuts han ofert novament els seus balls a un públic entregat.

Després d’una nova nit festa i disbauxa, Olot es despertava aquest diumenge, de nou, amb el ball de la faràndula, per segon dia consecutiu.

Centenars de persones, petits i grans, es van aplegar a la plaça Major per veure l’actuació elegant i  tendre dels autèntics protagonistes de les Festes del Tura encapçalats pels gegants, però també amb els sempre animats cabeçuts. I els cavallets. En definitiva, una actuació perfecte que novells i veterans.

Jordi Gelis, ballador dels cabeçuts: “Portava molts anys esperant-ho. Vam sortir a la cercavila, que ja et treus el cuc de dins., però ostres el primer dia a plaça, amb tanta gent…”

 

Aniol Massegur, ballador dels gegants: “Ha anat tot molt bé. El temps ens ha acompanyat. Hi havia molta gent. Tot molt positiu.”

Al ball de la faràndula hi va ser present el vicepresident del Parlament Josep Costa.

Josep Costa, vicepresident del Parlament de Catalunya: “He vingut a acompanyar el poble d’Olot en aquesta festa, que em consta que és molt participativa i molt bonica.”

Costa va aprofitar per animar a tothom a participar als actes de la diada.

Amb aquest nou ball a la plaça Major es sobrepassa l’equador de les festes, esperant ja, únicament, la darrera actuació, el nostàlgic ball d’espelmes, que, precisament, coincidirà amb el dia 11 de setembre.