La colla castellera els Xerrics d’Olot puja el pilar per les escales de Sant Esteve entre música i foc

Aquest diumenge es va celebrar la tradicional pujada del pilar de la colla castellera ‘Els Xerrics’ a les escales de l’Església de Sant Esteve, que va anar acompanyat del seguici. L’espectacle sonor i de foc no va deixar indiferents a les desenes de persones que hi van ser presents.

La plaça Rector Ferrer va acollir aquest diumenge un dels actes més enèrgics i emocionants de les Festes del Tura. Es tracta del seguici popular i la pujada del pilar caminat, a les escales de Sant Esteve, per part de la colla castellera ‘Els Xerrics’.

La principal novetat d’aquest any van ser les millores de so per l’espectacle i la incorporació de temes musicals en algunes parts, i no només so ambient,  per tal de donar a l’acte més força i perquè el públic sigui cada cop més partícip de l’acció, i no un simple espectador.

Àlvar Borrell, membre ‘El Til·ler’: “Respecte l’any passat hem aconseguit que el fet de sonoritzar els ministrers tot agafés molta més força, i bé, mica en mica la gent es va aprenent com volem que es dugui a terme el seguici. Que sigui una cosa molt propera a la gent.”

A les nou del vespre va arribar el seguici davant l’església de Sant Esteve, amb integrants de la faràndula que són menys protagonistes que d’altres a la ciutat, però que tenen una història tant o més important que la dels més coneguts. L’àguila, el drac i el conill van sortir a ballar enmig d’un espectacle amb foc trepidant, que va deixar bocabadat a més d’un.

Però el moment més esperat va ser quan ‘Els Xerrics’ es van disposar a pujar el seu pilar per les escales de Sant Esteve.

Després que el dissabte aconseguissin carregar i descarregar el 3 de 7 i el 4 de 7, en la jornada castellera, ahir van posar la cirereta al pastís completant la pujada sense cap problema.

Carme Masferrer, membre ‘Els Xerrics’: “Un èxit amb majúscules. És un pilar molt jove, amb un noi de disset anys, l’enxaneta fa mig any que ve… Brutal, brutal.”

Faràndula i castells, dos elements de la cultura popular de la ciutat que es van unir per oferir un espectacle que no va deixar indiferent a ningú.

x