El Ball de l’Hora i la Turinada inunden d’emoció la tercera nit de les Festes del Tura

La massiva i multitudinària participació converteix el tercer dia de les Festes del Tura en un mar d’emocions amb l’aigua com a protagonista principal. La nit va començar amb el Ball de l’Hora. Aquesta edició serà la última organitzada per la Penya WekeWeke, que donaran pas al Faràndula Racing Team.

Carles Pagès, president de la Penya Wekeweke: “Aquest és l’últim any perquè vam fer aquest canvi d’horari, degut a la Turinada, ja que després de la festa tothom es quedava allà. Ara ens costa per poder organitzatiu seguir fent això”.

Francesc Sagristà, secretari de Faràndula Racing Team: “Aquest any ens van fer la proposta per si estàvem interessats, i els Weke-Weke ens han posat les coses fàcils. Ens han explicat com fer-ho, i sí, intentarem agafar el relleu nosaltres”.

Pel que fa a la turinada, la intensa col·laboració dels veïns llançant l’aigua des dels mateixos balcons va fer d’aquesta activitat un dels actes per excel·lència d’aquestes festes; mentrestant, els assistents van anar reproduint els ja populars càntics de la Turinada.

Joel Inverno, coordinador de la Turinada: “Juntament amb els meus companys coordinem el tema de les bandes. Que no hi hagi aglomeració de gent i sobretot que els músics no rebin aigua i que hi hagi civisme”.

El recorregut d’aquesta 28a edició va començar a la Plaça del Conill, va continuar per la ronda Sant Bernat, per Cor de Maria i les bandes faran corrandes a Sant Esteve, i finalment s’acabarà al firal.

Centenars de joves van aplegar-se als carrers del centre de la ciutat olotina. Per tots ells, una nit màgica i divertida, on passar-s’ho bé és l’objectiu primordial.

Carles Garcia, participant: “La turinada es una tradició que porto fent des de que vaig a la festes. És una de les millors coses de la festes. La cosa esta en sortir i passar-ho bé, i no hi ha millor manera de fer-ho que sortir a mullar-te cantant i ballant. Per mi és màgic”.

Aquest dilluns se celebrarà la quarta jornada de les Festes del Tura. Seguiran les activitats nocturnes, amb l’actuació de Tortellinis, Sra. Tomasa i DJ Kurba.