L’aplec de la Mare de Déu de les Encies reuneix a 140 persones en una diada de germanor

Les Encies va celebrar aquest cap de setmana l’Aplec de la Mare de Déu. Gairebé un centenar i mig de persones van poder gaudir d’activitats per a totes les edats i per a tots els gustos.

Les Encies va celebrar aquest diumenge una nova edició de l’Aplec de la Mare de Déu de les Encies, que va aplegar 140 persones en una jornada de festa i germanor, entre els habitants i visitants d’aquest petit nucli de Les Planes d’Hostoles.

Miquel Reverter. comissió de festes Les Encies: “Molta germanor, gent vinguda de fora que eren del poble… No és un aplec massiu, és un aplec de gent molt coneguda.”

Els més matiners van ser els participants de la caminada organitzada pel Grup Excursionista Gelp, seguit de l’ofici solemne. I a l’hora dinar, l’arrossada, una bona manera de conversar i gaudir de la festa amb amics, familiars i coneguts.

Ja a la tarda arribà al torn del més petis que van estar d’allò més entretinguts amb l’espectacle de màgia a càrrec del Màgic Frank, tot un veterà de l’aplec.

Màgic Frank, mag: “Això només comporta que cada any canvio l’espectacle, perquè els nens no puguin dir: ‘ah! això ja ho sé!’… és qüestió de renovar-se.”

I quina millor manera de tancar l’aplec amb l’audició de sardanes càrrec de l’orquestra “Principal de Cassà de la Selva”, per posar punt i final a un jornada de tradició, d’aquelles que cal conservar perquè mai morin.