423 ciclistes participen a la 12a Desfrenada de BTT de Besalú de la Diada de Catalunya

Matiners apassionats del món del ciclisme s’han donat cita a Besalú en la 12a Desenfrenada de Besalú de BTT. Un dia festiu que ha aplegat segons l’organització un total de 423 ciclistes inscrits vinguts d’arreu de les comarques de Girona. Aprofitant que és epoca de poques competicions, des de petits a grans, avui era l’excusa perfecta per agafar la bici i disfrutar. 2 rutes, una de llarga de 30 Km i la curta de 23 Km. Circuits adaptats per a tothom.

Joan Bosch “Lato”, Secretari Desenfrenats Besalú: “és la nostra filosofia: un circuit curt apte per a tothom que vaigi en bicicleta que no sigui només ocasional i després un recorregut llarg amb molt més corriol, molt més tècnic”.

Ben d’hora, a les 9 del matí, i després d’escoltar l’himne dels Segadors, s’ha donat tret de sortida. La cursa en aquesta ocasió ha comptat amb tot un veterà en la matèria, el besaulenc Jaume Estanyol, que recentment s’ha proclamat Campió d’Espanya en carretera en la categoria máster 50. Amb un sol de justícia, poc després de 2/4 d’11 arribaven els primers corredors de la distància curta. I uns minuts després els primers petits que han completat una ruta entre corriols i camins per l’entorn de Besalú i la veïna Sant Ferriol. Una competició que ja és una tradició consolidada a la comarca

Joan Bosch “Lato”, Secretari Desenfrenats Besalú: “Ens movem entre els 300 de l’edició de l’any passat i els 400 d’aquest any. El nostre objectiu per a l’any que vé és arribar als 600 inscrits”.

El guanyador de la distància llarga, en Guillem, veí de Bordils amb el dorsal 517, participa sovint en aquesta cursa,  ha estat el més ràpid en completar el recorregut amb el que s’ha trobat molt còmode.

Ja al final de la cursa moment d’agafar forces amb un bon esmorzar, comentar la jugada i a punt per a repetir el proper any.