Olot acull un acte de commemoració de la Diada reivindicatiu abans de l’anada a Barcelona

Els diferents municipis de la Garrotxa ja han portat a terme els respectius actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Els consistoris han decidit celebrar-los al matí per fer-los compatibles amb la manifestació d’aquest dimarts a la tarda a Barcelona. Ha estat el cas d’Olot, on molts ciutadans han volgut celebrar l’acte de commemoració una hora i mitja abans de la sortida dels busos.

A les 10 del matí Olot per la Independència i Òmnium Cultural Garrotxa han convocat a tots aquells olotins que ho han volgut a concentrar-se davant l’Ajuntament i commemorar la Diada de Catalunya, amb l’acompanyament de l’equip de govern i la resta de partits sobiranistes. La gran estelada ha tornat a ser hissada per celebrar un acte amb to reivindicatiu, des d’on s’ha reclamat l’alliberament dels presos i la tornada d’aquells que són a l’estranger, a més de la implantació efectiva de la República Catalana, amb la interpretació d’un ball a càrrec de l’Esbart Olot i de cançons com l’Estaca, el cant de la Senyera o el dels Segadors, a càrrec dels membres de diverses corals de la ciutat.

Una hora més tard, els olotins que han decidit anar a la manifestació de Barcelona en autocar, cercaven el seu seient a l’estació d’autobusos d’Olot. Enguany des de la Garrotxa han sortit una trentena d’autocars organitzats per l’ANC i Òmnium, 14 d’ells des d’Olot.

Aquest any Olot En comú també ha impulsat un acte de commemoració de la diada en forma d’ofrena floral al monument dedicat al president Lluís Companys, una iniciativa a la que també ha volgut sumar-se el PSC d’Olot.

x