El Ball Pla s’ha ballat l’últim dia de les Festes del Tura al Firal petit

Les Festes del Tura van viure aquest dimarts la celebració del Ball Pla i la posterior sardana Adéu Vila d’Olot. Els tradicionals actes van tenir lloc a un firal emocionat i renovat, que va comptar amb l’acompanyament musical de la Principal d’Olot.

Àlvar Borrell, President Esbart d’Olot: “la resposta de la gent ha estat positiva per bé que moltes de les persones que han participat son properes a l’Esbart marboleny. Com a crítica creiem que hem de fer esforços per obrir-nos a altres entitats o persones individuals que no estiguin vinculades a la dansa que vulguin afegir-se així com després s’han afegit a la Sardana Adéu Vila d’Olot”.

L’Esbart Olot va recuperar el Ball Pla ara fa quatre anys. Una dansa originàriament del segle XVIII que es va anar convertint en un passeig de la societat franquista. L’entitat va voler esborrar aquest record i passar a un format més fidel al Ball Pla original, molt participatiu.

La novetat principal d’aquest any va ser el canvi d’ubicació dins la programació de les Festes del Tura. La dansa popular enguany va passar a formar part d’un dels actes de clausura. I no només això, sinó que es va viure en un dia especial per a tots els catalans, la Diada de Catalunya.

Àlvar Borrell, President Esbart d’Olot: ” és emotiu poder fer actes de qualsevol tipus la Diada de Catalunya. Al matí hem fet el ball d’homenatge davant de l’Ajuntament . Hem fet un doblet”.

Centenars de persones van formar una rotllana gegant que abraçava el nou Firal, que els olotins han vist tornar a néixer, per commemorar i participar en un dels últims actes d’aquestes Festes del Tura.

 

x