La Garrotxa inicia el curs escolar amb un nombre similar d’alumnes a educació infantil i primària, i amb un augment de nens i nenes a P3

Comença l’Educació Infantil i Primària de la Garrotxa, amb un augment de 29 nens que comencen P3 respecte l’any passat. Segons dades del Departament d’Ensenyament, la comarca es mou amb números similars als de l’any passat, amb 5127 estudiants matriculats que cursaran els cicles inicials de l’educació, i a falta d’una setmana per cloure les inscripcions. A Sant Jaume de Llierca l’any ha començat amb obres.

Les escoles d’Educació Infantil i Primària arrenquen la seva activitat, amb tots els alumnes preparats per iniciar la seva rutina. Segons dades del Departament d’Ensenyament, a la Garrotxa hi ha 5127 estudiants en aquesta etapa. A Sant Jaume de Llierca l’alumnat augmenta, amb 96 infants. Per aquest motiu s’han fet obres a l’interior de l’escola durant l’estiu, que s’han complert amb el termini previst, fent que els nens i nenes puguin començar el curs tal i com ve essent habitual. Però els treballs de l’escola no han acabat, i els alumnes hauran de conviure amb les obres d’ampliació a l’exterior fins al proper mes de febrer.

Aleydis Viñolas, directora de l’Escola les Escomes de Sant Jaume de Llierca: “Començar un curs escolar amb obres sempre és atípic; això sí, s’han extremat les mesures de seguretat, i de moment comencem amb la màxima normalitat possible tenint en compte que serà un any amb reformes al centre”.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Demano paciència a tots els pares, i sé que tothom no ho entendrà de la mateixa manera. Nosaltres anirem controlant la feina de l’empresa constructora per tal que acabin el més aviat possible”.

La primera fase de les obres de l’escola les Escomes de Sant Jaume de Llierca ha modificat la distribució i la capacitat de les aules, a més d’habilitar uns banys nous. A partir d’ara es treballarà amb la part exterior, fet que comportarà canvis en l’ús del pati. Amb aquesta actuació es construiran tres aules noves, una sala de psicomotricitat, i es disposarà de nous serveis per al centre educatiu. El cost de les obres és de 515.000 euros.

x