L’Ajuntament d’Olot fa un bon balanç de les Festes del Tura destacant la utilització del nou Firal

En una Festa Major amb tantes activitats i tradicions, són molts els moments que marquen el final. D’aquests, el ball d’Espelmes, els goigs a la verge del Tura i el retorn a l’Hospici són els que estan íntimament lligats a la faràndula de la ciutat. Olot Televisió ha estat en tots ells.


Els olotins mai tenen prou de veure els seus gegants, nans i cavallets. Ahir van acudir multitudinàriament a la tercera oportunitat que donen les Festes del Tura, l’emotiu Ball d’Espelmes. Ahir les mirades també estaven fixades en els tres balladors de cavallets que enguany finalitzen la seva etapa amb aquestes figures de la faràndula, l’Anna Plana i els germans Paula i Agustí Arbós, ell ahir com a capità. Tot i que es tractava d’una marxa anunciada, ahir van tornar a aparèixer les emocions.

Anna Plana, balladora cavallet: “per part nostre l’agraïment és nostre i no de ningú que ens l’hagi de donar i estem molt contents”.

 

Paula Arbós, balladora cavallet: “si, realment crec que som nosaltres els que ens sentim molt agraïts a la ciutat d’Olot per poder ballar i fer-los disfrutar d’aquesta manera ja que en el fons som nosaltres que disfrutem i és totalment mútu. Avui a la plaça ha estat preció. Un últim ball que hem gaudit al màxim i ara mateix tinc una barreja de sentiments i feliç de deixar-ho per a le sproperes generacions”.

 

Agustí Arbós, balladors cavallets: “un plaer enorme ballar tots aquests anys a la faràndula i conèixer gent tant ben parida”.

Entre ball i ball, el regidor de Festes va fer-los entrega d’un obsequi de reconeixement. Pep Berga fa un bon balanç de l’edició de les Festes del Tura d’enguany, sobretot pel que fa la manera com s’ha sabut utilitzar el Firal remodelat.

Pep Berga, regidor Festes Aj. Olot: “en general ha agradat moltíssim als olotins i olotines. Tothom estava molt content. El fet de poder disposar d’una gran esplanada on pots situar un bon escenari, fer-hi venir un grup conegut amb un equip de so potent com no l’hem tingut mai a la ciutat. Les Barraques han funcionat molt bé, han treballat”.

Pel que fa a les campanyes de civisme, com el no és no, tan repetit aquests dies, han funcionat bé, segons ha explicat el regidor.

Pep Berga, regidor Festes Aj. Olot: “unes festes que tot i haver vingut moltíssima més gent que d’altres anys, no hem tingut incidents destacables d’aquells preocupants”.

Després del Ball d’Espelmes, els gegants i la resta de la faràndula acudien al santuari del Tura a retre els seus respectes a la verge del Tura. Tots els presents entonaven llavors els goigs dedicats a la patrona de la ciutat.

Prop de la mitja nit, va ser el torn de guardar novament la faràndula a l’Hospici. Ho feia acompanyada del cant de ‘passi-ho bé i fins l’any que ve’ dels olotins.