‘Alliberem-nos’ presenta 20 propostes per la lluita dels drets del col.lectiu LGTBI

L’Associació Alliberem-nos ha presentat als grups municipals de l’ajuntament un seguit de propostes que pretenen iniciar polítiques que tinguin en compte els drets del col·lectiu LGTBI. De moment ja han mantingut converses amb alguns partits i fins i tot s’ha començat a reballar alguna proposta en concret.

Fer pressió als grups polítics per tal d’iniciar canvis socials. Aquest és l’objectiu de l’Associació Alliberem-nos, que lluita pels drets del col·lectiu LGTBI a la comarca, i que va presentar, fa uns dies, un llistat de 20 propostes als diversos grups municipals representats al consistori olotí, per tal que les incloguin als seus programes electorals de cares a les eleccions municipals de la primavera vinent.

Les propostes estan dividides en sis temàtiques que són la comunicació, la política, l’urbanisme, i en els àmbits administratiu, lúdics i festius, i sociolaborals.

Joel Solé, Alliberem-nos: “jo especialment concretaria les últime spropostes que són en àmbit laboral i que va directament a les persones trans és a dir ajudar a l’ocupació del col.lectiu”.

L’entitat també demana la creació d’un Consell de no discriminació i d’igualtat per la Garrotxa, per part del Consell Comarcal, on hi estiguin representades no només persones del col·lectiu LGTBI sinó també entitats i col·lectius de dones o anti-racistes, per tal de treballar aquest tipus de problemàtiques amb professionals, com per exemple, els del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Pel que fa a la resposta que ha tingut el manifest, des d’Alliberem-nos asseguren que ja estan començant a parlar amb diversos grups municipals.

Joel Sole, Alliberem-nos: “son varies partits. Tenim resposta del PdCat o Esquerra a Olot, i també altres municipis com Riudaura”.

Una de les propostes que ja està sobre la taula és el canvi de simbologia en els lavabos, eliminant la separació home i dona, que exclou a les persones trans, per tal que esdevinguin espais públics per a tothom. De fet, en el cas concret de Riudaura, des de l’ajuntament es va proposar anar a parlar amb l’escola sobre com podrien tractar aquest tema.

Des d’Alliberem-nos també s’està treballant pel projecte de reforma de la llei educativa, i demanen el suport institucional a la c

Deixa un comentari