El PSC es mostra “dolgut” per la reinterpretació de ‘La Càrrega’ que es mostra a la façana de l’Ajuntament d’Olot i demana un informe sobre la seva idoneïtat

El grup municipal del PSC a Olot està dolgut per l’aparició del seu logotip al mural que recrea ‘La Càrrega’, feta per l’artista Jaume Bach i que es mostra a la mateixa façana de l’Ajuntament d’Olot. El partit demana un informe jurídic al consistori sobre la idoneïtat que aquesta obra figuri a la façana municipal.

La última reinterpretació del quadre ‘La Càrrega’ de Ramon Casas per part de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa genera polèmica. En aquesta creació, l’artista Jaume Bach denuncia la posició del PSC al votar a favor de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a la Generalitat de Catalunya. I ho fa posant una bandera dels socialistes a les mans del Guàrdia Civil que apareix a l’obra, que es pot veure a la façana de l’Ajuntament d’Olot. El grup municipal del PSC considera que el mural denigra la imatge del partit, i que estigui a la façana del consistori representa una falta de respecte important.

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Estem dolguts perquè el PSC és un col·lectiu que forma part d’aquesta ciutat, i que ha treballat moltíssim per millorar les condicions de vida de la gent de la comarca, i sobretot les classes humils i treballadores. Ens sap greu que surti un mural així a Olot i que estigui a la façana de l’Ajuntament”.

Així, el grup municipal ha demanat a l’Ajuntament d’Olot que s’encarregui un informe jurídic sobre el mural, que determini la idoneïtat de mostrar una obra d’aquestes característiques a la façana del consistori. Aquesta instància s’hauria presentat abans de la celebració de les Festes del Tura.

x