Cap de setmana amb activitats de festa major a Sant Esteve d’en Bas, Riudaura i festa per als més petits a Castellfollit de la Roca

Aquest és un cap de setmana de Festes Majors a la Garrotxa. Sant Esteve d’en Bas i Riudaura. La programació completa de les festes es pot consultar als webs dels respectius ajuntaments.

La Festa del Roser, que es celebra al mes de maig amb el tradicional ball del Gambeto, és la festivitat més important de l’any a Riudaura, però aquest municipi garrotxí està de Festa Major del 14 al 16 de setembre.

Àpats populars, concerts amb Sara Olivé i The Leftovers, el correfoc amb el Drac Rifenyo de Sant Just o l’espectacle pirotècnic són alguns dels prop de vint actes que ha organitzat la comissió de festes. El programa d’enguany compta amb una novetat principal, la 1a Fira de l’Intercanvi, que tindrà lloc dissabte al matí.

D’altra banda, la darrera de les festes majors de la Vall d’en Bas, la de Sant Esteve, viu aquest divendres el seu tret de sortida amb la penjada del burro, una tradició que ha anat evolucionant amb el temps, i que actualment es fa amb un animal de joguina.

Abans no es torni a despenjar el burro savi, la Comissió de Festes ha preparat tot tipus de propostes d’avui fins dilluns, entre les quals destaquen el playback amb la participació dels veïns o la 10a trobada gegantera d’aquest dissabte al matí, amb la participació d’una vintena de colles.

Per últim, Castellfollit també està de festa aquest cap de setmana amb activitats dedicades als més petits i a la gent gran. S’han previst activitats per la mainada, un concert d’havaneres i un dinar popular.