El Conseller d’Afers Socials Chakir El Homrani inaugura de forma oficial la residència de la Vall d’en Bas

Després de 10 anys, s’ha pogut inaugurar ‘El Mirador del Puigsacalm’, el centre residencial per a la gent gran de la Vall d’en Bas. Aquest matí, el conseller d’Afers Socials Chakir El Homrani ha assistit a la posada en marxa oficial, que espera acollir 40 usuaris residents i 60 persones al Centre de Dia.

La residència de la Vall d’en Bas va estar cinc anys aturada, i per aquest motiu l’expectació per veure inaugurat l’equipament era gran. L’estrena oficial ha comptat fins i tot amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, coincidint amb la Festa Major de Sant Esteve d’en Bas. El conseller assegura que el centre respon a la voluntat política de la Generalitat de permetre a la societat d’envellir prop de casa, però que no només s’ha d’aconseguir amb residències.

Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya: “Les residències són una resposta per a una situació concreta, però hem d’aprofundir amb els pisos tutel·lats o els serveis d’atenció domiciliària, perquè la societat pugui decidir com envelleix”.

El centre ‘El Mirador del Puigsacalm’ té una capacitat inicial per a 40 residents, que es podria ampliar als 80 si hi ha demanda. A més, està previst que aculli a 60 usuaris del Centre de Dia de la Vall d’en Bas, amb la voluntat d’assolir una interacció entre l’equipament i el municipi.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Qualsevol equipament que tingui una influència directa cap als nostres habitants és un valor total”.

L’equipament estarà gestionat de forma privada, a través d’una concessió municipal. L’obra ha tingut un cost total de prop d’1 milió d’euros.