Àmbit Sant Lluc inaugura una nova sala d’art al nou Firal

L’entitat Àmbit Sant Lluc va obrir aquest divendres una nova sala d’art que començarà obrint al públic els divendres i dissabtes. Una ubicació molt cèntrica, l’espai d’Àmbit Art se situa al nou Firal, concretament, al Paseig d’en Blay, 53. La inauguració també va tenir com a estrena l’exposició ‘Antoni Tàpies: signes i estructures’.


Una associació nascuda l’estiu del 2016, anteriorment situada a la plaça Rector Ferrer, 13. L’entitat Àmbit Sant Lluc va signar en aquesta adreça una bona etapa amb 13 exposicions presentades i diverses activitats dutes a terme. Un espai compromès amb l’art i la cultura de la ciutat d’Olot, que ara canvia la ubicació amb el principal objectiu de preservar i promoure l’obra dels artistes d’Olot i la comarca. Concretament, els artistes de la segona meitat del segle XX i els actuals, com els contemporanis i emergents.

Josep Abelló, president de l’associació Àmbit Sant Lluc i comissari de l’exposició: “La sala que avui inaugurem és un projecte associatiu que es va aprovar a l’Assemblea General de Socis fa 4 mesos. Pretén portar a Olot exposicions com la d’avui, fer altres activitats artístiques d’arreu i, a la vegada, potenciar i promoure l’art dels artistes olotins.

Pel que fa a l’exposició ‘Antoni Tàpies: signes i estructures’, es presenten una trentena d’obres gràfiques de diferents èpoques, formats i tècniques que permeten fer un recorregut de les diferents etapes de l’artista català.

Josep Abelló,  president de l’associació Àmbit Sant Lluc i comissari de l’exposició: “Són obres de diferents èpoques, des del 1960 fins al 2000, que representen el món de Tàpies, que s’anomena ‘Univers Tàpies’, representat en tot el seu simbolisme. Per exemple, amb els símbols que ell fa servir, com el més i el menys, la A i la T, i també elements del cos humà”.

 

Pep Berga: “Teníem entitats culturals dedicades a la música, a la dansa, a la literatura, al teatre, al cant coral, a la història, etc. Però en aquest moment no en teníem cap dedicada a la pintura o a l’escultura. Àmbit Sant Lluc omple aquest buit i per tant és una grandíssima notícia per a la ciutat”.

L’estrena de la nova seu de l’associació permetrà seguir apostant pel talent garrotxí. Un equipament cultural i un nou espai artístic més a disposició de la ciutat.

x