Alta participació en la segona edició del Dia a Cavall

Per segon any consecutiu, diferents centres eqüestres de la Garrotxa han participat aquest diumenge en una nova edició del Dia a Cavall, una jornada que pretén donar a conèixer el món hípic, a través de passejades, tallers i demostracions.

Tres centres eqüestres de la Garrotxa han participat aquest passat diumenge en la segona edició del Dia a Cavall, una diada lúdico-festiva dedicada al món de l’hípica, i que, aquest any, s’ha fet extensiva arreu de Catalunya. La jornada s’ha desenvolupat amb èxit arreu i es s’ha vist marcada per l’alta participació en les diferents activitats.

Jordi Terrades, ADRINOC: “Hem superat les 300 inscripcions prèvies en els disset centres arreu de Catalunya. Per tant tenim una provisió de superar el miler de persones que voltin aquests centres, i la veritat és que aquest any amb la implicació de la Federació Catalana d’Hípica, hem fet un salt endavant i cada vegada s’està donant a conèixer més aquest món.”

Al Centre d’Equinoteràpia Marginera de la Bosa de la Vall de Bianya s’hi han dut a terme tallers que tenien com a objectiu demostrar les capacitats terapèutiques d’aquests animals, des de l’empatia o la comunicació no verbal.

Pels més atrevits, al Centre Ponis de la Garrotxa s’hi ha dut a terme passejades amb cavalls i s’hi han fet sortides amb els carruatges, omplint, de gom a gom, el Càmping lava, que de costum ja hi rep nombrosos visitants.

I per acabar, el Centre Eqüestre de la Vall d’en Bas ha ofert la vessant més esportiva del món hípic, amb demostracions de doma clàssica i altres activitats.

Des dels tres centres es valora positivament la jornada, i insisteixen en la necessitat d’apropar cada cop més la gent a les hípiques, i fer pedagogia de tot el que poden aportar aquests animals. Una reflexió que es fa extensiva des de la organització:

Jordi Terrades, ADRINOC: “Tenim com a objectiu donar a conèixer aquest món, i el Dia a cavall és l’aparador perfecte per poder fer això i donar-se a conèixer, perquè de vegades tenim les hípiques al costat de casa i realment o no hi hem anat mai o no ho coneixem.”

Una jornada en tres indrets idíl·lics de la comarca, que en tot moment tenen en compte la sostenibilitat i l’apreci per la natura i els animals, en definitiva, una jornada difícil d’oblidar pels apassionats al món dels cavalls.