Una cinquantena de corredors participen a la pujada a Sant Ferriol

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la XXIX edició de la Pujada a Sant Ferriol, la cursa popular atlètica que transcórre els municipis garrotxins de Besalú i Sant Ferriol. En total hi han participat 51 corredors. El guanyador en categoria masculina ha sigut Nan Oliveras, mentre que en la prova femenina la millor ha estat Cristina Font.


Qui matina, fa farina. I això ho tenien molt clar la cinquantena de participants de la XXIX Pujada a Sant Ferriol, la cursa popular que s’ha celebrat aquest diumenge entre els municipis de Besalú i Sant Ferriol, i que ha comptat amb esportistes de primer nivell:

 Nan Oliveras, atleta: “M’agrada molt sempre fer les curses de per aquí, perquè és on vaig començar a fer atletisme i triatló, i em fa il·lusió venir a aquesta cursa, que mai l’he fet. Sempre me n’han parlat molt bé, i estem aquí amb tots els companys d’entrenament per gaudir i passar-nos ho bé.”

La plaça de la llibertat de Besalú ha estat l’escenari de la sortida, a les nou del matí, tot i que mitja hora abans ja havien començat els que feien el recorregut caminant. A la cursa també hi han set presents atletes que es coneixen de cap a peus la pujada, veterans que se les saben totes, i que definien així el recorregut.

Josep Danés, atleta: “ És una pujada de les tradicionals, que portem molt temps fent-la; són set quilòmetres, n’hi ha més de la meitat planers, i la resta una pujadeta trotadora, però que costa”.

I, com no, també hi hi han hagut atletes joves que han vist la prova com una oportunitat d’exhibir-se i de córrer amb els millors.

Briç Jou, atleta: “Participo a la categoria juvenil i el meu objectiu és guanyar, avui, en la meva categoria, perquè hi ha gent molt bona avui aquí, i és molt difícil guanyar. Hi ha en nan Oliveras, que crec que guanyarà, i en Roura també.”

I dit i fet. El vencedor en categoria masculina absolut ha sigut nan Oliveras, amb rècord de la prova inclòs, per davant de Jordi Roura, mentre que en categoria femenina la millor ha estat Cristina Font. En categoria juvenil Briç Jou i Eva Barti s’han endut la victòria. La prova estava dividida en vuit categories.

x