El barri de Sant Ferriol d’Olot celebra la seva Festa Major

El barri de Sant Ferriol d’Olot no atura la festa a la ciutat garrotxina. Aquest dissabte va tenir lloc al voltant de la plaça Clarà la cercavila de la faràndula.

El ball del Cucut i la Xurruca. El ball de l’Àliga Vella i l’Àliga Nova. El passeig del Bou davant l’Escola Pia. Tots aquests són algunes de les activitats que l’Associació de Veïns del barri de Sant Ferriol va organitzar per a celebrar la seva festa. Més d’un centenar de persones van gaudir aquest diumenge de la faràndula del barri al voltant de la plaça Clarà.

La jornada va començar a les 11h del matí al Parc Infantil de la plaça Clarà. La faràndula de Sant Ferriol va fer gaudir als més petits en un ambient festiu i reposat. Més tard, el Cucut i la Xurruca, l’Àliga Vella, l’Àliga Nova i el Bou van donar la volta completa a la plaça Clarà. Mentresant, els més menuts acompanyats dels pares, els seguien al seu darrere.

Francesc Delforn, president barri Sant Ferriol: “Avui el diumenge amb el Cucut i la Xurruca, que són dos personatges emblemàtics de més de 112 anys, ha anat molt bé. Hem fet una ballada aquí al parc, i després al voltant de la plaça Clarà, plena de gent. La nostra vida és la faràndula”.

Un cop van arribar al davant de l’Escola Pia, tots els personatges van tornar a ballar, enmig d’una rotllana improvisada. Una diada festiva del barri de Sant Ferriol que arriba amb il·lusions renovades any rere any.

x