L’Escola d’Art d’Olot inicia un nou curs després d’un estiu d’obres

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot reprèn les classes després d’un estiu marcat per les obres. El Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament hi han invertit un total de 400 mil euros, que han servit per renovar la instal·lació elèctrica de l’edifici, els lavabos i el paviment. Els treballs encara no estan del tot acabats el primer dia de curs.

La sala d’actes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot ha tornat a omplir-se aquest dilluns per donar la benvinguda als nous alumnes dels graus de Disseny Gràfic i Disseny d’Interiors. El centre olotí inicia un nou curs amb un increment de matriculacions en els Graus Superiors i els Estudis Superiors de Disseny que ofereix.

Toni López, Director Escola d’Art d’Olot: “Amb Cicles Formatius de Grau Superior hem augmentat un 6% la matrícula. En batxillerat i Graus Mitjà estaríem en un 1% més. En Estudis Superiors de Disseny l’entrada ha estat important. Pràcticament hem esgotat les places, en tenim 24 i hi haurà 22 alumnes a primer”

Aquest ha estat un estiu frenètic a l’escola a causa de les obres. El Departament d’Ensenyament ha destinat 250 mil euros a la renovació de la instal·lació elèctrica de l’edifici, una actuació molt important encara que poc visible.

Toni López, Director Escola d’Art d’Olot: S’han repassat totes les instal·lacions i s’han posat al dia fils, endolls i mecanismes. També és important l’enllumenat. Hem substituït tots els fluorescents per LED i això serà més eficient”

L’Ajuntament d’Olot, de la seva banda, ha finançat la renovació dels lavabos del primer pis i la planta baixa, que encara no està acabada a dia d’avui. El que sí es pot apreciar és la millora dels paviments en algunes aules, on s’ha substituït el paviment hidràulic per continu. Per últim, el canvi d’emplaçament dels serveis ha permès posar a disposició una nova sala de reunions. El repte de cara a l’any vinent, per tal de seguir posant al dia aquest edifici històric, és que el Departament pugui fer-se càrrec de la renovació de la calefacció i els tancaments. Per la direcció del centre aquestes actuacions, a més del pintat de la façana, serviran per actualitzar i mantenir en bones condicions l’Escola d’Art d’Olot almenys per als propers deu anys. Tot i així creu que qualsevol intervenció a l’Illa de Can Sacrest s’ha de fer amb un bon planejament urbanístic i tenint en compte les necessitats del centre.