Foment accepta desbloquejar les llicències d’obra de la N-260 a Sant Jaume però segueix sense voler pagar l’acord pel traspàs de la via

Sant Jaume de Llierca ha desencallat un dels dos problemes que afecten el seu carrer Major, l’antiga travessera Nacional 260. En aquests moments, la via és titularitat de Foment, que al final permetrà fer unes obres que afecten a la carretera. El que no s’ha desbloquejat és el traspàs de la titularitat: el Ministeri vol que el municipi accepti la via obviant el milió d’euros pactat per fer aquest traspàs.


Les obres d’una empresa privada al carrer Major de Sant Jaume de Llierca va evidenciar els problemes que té la via al seu pas pel municipi. Es tracta d’una part de l’antiga travessera Nacional 260, i encara pertany a Foment, que havia de traspassar la via al consistori ara fa una dècada i abonar un milió d’euros per condicionar-la. Davant les obres que havia de fer l’empresa, Foment posava com a condició per donar els permisos que l’Ajuntament acceptés el traspàs sense rebre els diners pactats. L’equip de govern es mostra en desacord amb aquesta intenció, i esgrimeix a que totes les parts respectin els acords. Al final, el Ministeri ha acceptat la petició de l’Ajuntament de desbloquejar l’obra, però la problemàtica es manté.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Ens faran els informes i els tràmits necessaris perquè l’empresa pugui avançar aquesta obra que afecta a l’entrada del poble. Però no hem pogut desencallar el traspàs perquè Foment no accepta donar aquests diners, necessaris per millorar el carrer Major”.

Davant el bloqueig, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca espera que la nova situació política permeti avançar per arribar a un acord pel traspàs de la travessera.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Estem negociant amb el subdelegat del Govern a Girona, a veure si podem fer entendre a Foment la necessitat de tenir el carrer en condicions”.

El carrer Major de Sant Jaume de Llierca presenta moltes deficiències com les alçades de les voreres o el sanejament del seu subsòl, però el consistori no hi pot actuar al ser de titularitat estatal.

x