La Biblioteca d’Olot celebrarà, aquest dissabte, el seu centenari amb diverses activitats

La biblioteca d’Olot compleix 100 anys, i aquest proper dissabte es celebrarà l’acte d’homenatge per celebrar aquesta fita. Cent anys de divulgació de servei públic a la ciutat que culminaran aquest dissabte amb la visita de tres personatges a la ciutat, amb l’objectiu de promoure la cultura i perquè la Biblioteca d’Olot pugui celebrar molts anys més.


Cent anys no es fan cada dia, i si un equipament de la ciutat ho pot dir és la biblioteca, que ho celebrarà aquest dissabte .

Carme Simón, directora Biblioteca Marià Vayreda d’Olot: “Estem molt contents perquè cent anys no són poca cosa. I ho volem celebrar, justament, el dia que farà vint anys clavats.”

I així es farà. A les dotze del migdia, mateixa hora que es va inaugurar la biblioteca popular de l’any 1918, començaran els actes protocol·laris, on s’hi espera que hi sigui pressent la consellera de cultura Laura Borràs i l’escriptora Empar Moliner.

Durant el matí pels carrers d’Olot s’hi passejaran Enric Prat de la Riba, president de la mancomunitat de Catalunya, Eugeni d’Ors, fundador del sistema bibliotecari, i la bibliotecària, figura clau pel desenvolupament d’aquests equipaments, els quals repartiran un llibre on hi explica la història de la biblioteca a la ciutat.

Carme Simón, directora biblioteca Marià Vayreda d’Olot: “Aquests tres personatges es passejaran a partir de les onze pel centre d’Olot: el mercat, el Firal, el carrer Major… I aniran interactuant amb la gent que passi pel carrer aquella hora del migdia que hi passa tanta gent, un dissabte al matí, i els hi entregaran aquest llibre commemoratiu de la biblioteca.”

Per la tarda s’han organitzat activitats pels més petits, i és precisament les noves generacions i els nous temps els que obliguen a les biblioteques a adaptar-se, per tal de poder continuar fent el servei públic i cultural que han estat fent durant aquest segle. Des de l’ajuntament ja s’està plantejant el projecte de la segona biblioteca.

Josep Berga, regidor cultura aj. Olot.:”El programa està definit, tenim un emplaçament que ens agrada molt, que és el de Can Sacrest. Pensem, a més a més, que buscàvem un lloc que fos molt transitat, al centre de la ciutat. És l’espai més gran que tenim ara mateix al centre de la ciutat on hi podria anar un equipament com aquest.”

Es preveu que en tres anys estigui feta, amb els fons de la Generalitat, la Diputació i l’ajuntament. Actualment la Biblioteca d’Olot dona servei a uns 400 usuaris diàriament.

x