Divendres arrenca a Olot el cicle La cultura a la Natura de l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa

Fer una crida a la població per viure d’una forma més sostenible és l’objectiu de ‘La Cultura de la Natura’, el nou cicle que impulsa l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa amb la col·laboració de diversos col·lectius i entitats. Per a fer-ho, s’han programat cinc activitats diverses des d’aquest cap de setmana fins a finals d’octubre.

La rotonda de la Solfa d’Olot, un dels sectors amb més trànsit de la ciutat, és el punt que han escollit els membres de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa per presentar la seva nova iniciativa. Porta per nom ‘La Cultura de la Natura’, i consisteix en un cicle d’activitats diverses, com xerrades, tallers o la projecció d’un documental. L’objectiu principal de la proposta és fomentar una transcició cap a una societat més saludable i respectuosa amb la natura.

Joan Naspleda, Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa:”Som espectadors de la degradació del nostre entorn, del nostre planeta i per tant ens toca actuar en el dia a dia. A les llars des de cadascú i per això és una crida a la gent a la població per fer aquesta actuació responsanble amb ells mateixos i l’entorn i també una crida als gestors i gestores polítiques que han de vetllar per què la gent tingui aquest respecte en el seu dia a dia”.

El nou cicle compta amb el suport de l’Ecoxarxa Garrotxa, la Xarxa de Grups de Consum, Mostra Quaestio, el Núria Social i l’Ajuntament d’Olot i proposa un total de cinc sessions temàtiques des d’aquest cap de setmana fins el 20 d’octubre. La primera serà el debat obert ‘Ecologisme abans i ara’, a les set de la tarda a Can Trincheria, que comptarà amb Josep Maria Mallarac, Montse Miralles, Pedro Borruezo i Lluís Amat.

El cinc d’octubre, al Núria Social, es celebrarà el taller Impregnem Natura, de cuina i alimentació conscient. La sessió acabarà amb el concert de la cantautora rural Sussanna Dasca.

Rosa Sans, Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa: “Ens fa molta il.lusió conèixer aquest projecte d’aquesta cantautora rural per que ens convida a viure d’aquesta manera sensible i conscient amb la Natura, els cicles de la Natura i aprendre entre tots a tenir una vida més sana i saludable, socialment i culturalment, ambientalment, de respecte a cada un de nosaltres, a les nostres vides i a la vida en conjunt

El cooperativisme alimentari, l’economia circular o la relació entre capitalisme i natura també s’abordaran en el marc del cicle, en diferents actes programats fins el 27 d’octubre.

Tota la programació de ‘La Cultura de la Natura’ pot consultar-se al web de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa www.anegarrotxa.wordpress.com.