Els municipis de la Vall del Llierca presenten un projecte per unir els diferents pobles amb un carril bici

Els municipis de la Vall del Llierca volen quedar units per un carril bici. És el primer projecte comú que presenten els pobles que en formen part, juntament amb Castellfollit de la Roca, per tal d’incentivar la relació veïnal i turística dels diferents nuclis urbans. Tots els ajuntaments implicats han demanat una subvenció al Pla de Foment per tal que el camí sigui una realitat.


Durant la legislatura actual la relació entre Montagut i Oix, Sant Jaume, Argelaguer, Sales, i Tortellà s’ha vist reforçada, amb la intenció d’establir una força comuna per a la zona de la Vall del Llierca. Les reunions entre els diferents alcaldes han estat contínues, i fins i tot Castellfollit de la Roca s’ha afegit al grup, per mancomunar objectius. Fins ara, això s’havia traduït en l’establiment d’una agenda cultural conjunta, ajudes amb material als diferents, o el suport a problemàtiques concretes de cada Ajuntament. Ara, la Vall del Llierca fa un pas més, i presenta per primera vegada un projecte d’infraestructura comuna: es tracta d’un camí adaptat per a bicicletes i excursionistes que connectaria als diferents municipis.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “Hem d’unir uns senders que ja tenim fets, amb un carril que es podrà fer per trams o sencera”.

Rafel Domínguez, alcalde de Tortellà: “És un primer projecte comú molt interessant turísticament, i també pels veïns, podent gaudir del que tenim als diferents pobles”

El projecte passa per camins ja existents, i conté diferents plans de desbrossament, reforç de bases i senyalització per completar el recorregut. Ara s’ha presentat a la convocatòria de subvencions del Pla de Foment, que abonaria la meitat del cost del projecte. Si la resolució és positiva, la ruta seria una realitat l’any 2019.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Tenim un projecte de desbrossament i senyalització que hem presentat per aconseguir una subvenció pel Pla de Foment. La voluntat és que acabem tenint el carril bici que ens uneixi a tots”.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: “Estem entre Besalú i Olot, i tenim zones molt atractives: el Pont del Llierca, les Cabanes d’en Garrell o les baumes de Caxurma són indrets d’un gran interès turístic, i les volem potenciar”.

En el cas que es denegui la subvenció, els diferents municipis volen mantenir el projecte i executar-lo realitat un cop hi hagi disponibilitat econòmica. De moment, la ruta passaria per Montagut, Castellfollit, Sant Jaume, Argelaguer i Tortellà, amb la intenció d’afegir Sales en un futur.