L’administració dona per tancat el cas de l’agenda escolar amb el llaç groc després de retirar la pàgina que el contenia

L’administració dona per tancada la polèmica per l’agenda escolar que mostrava un llaç groc en el lloc de la numeració de la pàgina 155. El llaç va ser introduït per una persona durant el procés d’edició de manera unilateral i sense comunicar-ho a ningú. L’Institut Municipal d’Educació ha decidit retirar la pàgina de les agendes que encara havien de ser distribuïdes.


Bon dia. Aquesta és l’agenda escolar editada amb un llaç groc en el peu de la pàgina 155. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa l’edita des de fa anys i les administracions locals i comarcal la distribueixen als centres educatius que decideixen utilitzar-la. Aquest any es distribuïa a tres escoles d’Olot, L’Escola Pia, la de de Sant Roc i la del Morrot, i a sis escoles més de la Garrotxa, a Riudaura, Besalú, Sant Joan les Fonts, Sant Feliu de Pallerols, Santa Pau i Castellfollit de la Roca. 1.500 exemplars més s’havien repartit en centres de secundària. L’alerta la va donar una família que, en veure el símbol, va demanar explicacions al centre i a les autoritats competents. El Departament d’Ensenyament va demanar la retirada del símbol de l’agenda tant bon punt va conèixer la notícia. La publicació és revisada anualment per diversos professionals i institucions, entre elles, l’Institut Municipal d’Educació. Segons s’ha explicat des de les diferents administracions lcoals, el llaç groc va ser col·locat per una persona durant el procés d’edició, de manera unilateral i sense comunicar-ho a ningú. Durant la revisió, cap organisme no va adonar-se del llaç, de petites dimensions i situat en una de les darreres pàgines de la publicació.

Pep Berga, regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olot: “Considero que ha estat una decisió desafortunada per part de la persona que va decidir col·locar el llaç sense consultar-ho a ningú. S’ha decidit retirar la pàgina que contenia el símbol. A partir d’aquí, no se li hauria de donar més importància”

L’administració ha procedit a la retirada de la pàgina 155 de les agendes que encara tenia per distribuir. Amb això, dóna per tancat el tema. El cas, però, ha estat considerat de màxima gravetat per part de Plataforma per Catalunya, que ho qualifica de mostra d’adoctrinament a les aules. El partit ha anunciat que portarà la qüestió davant la fiscalia, alhora que estudia presentar una querella pròpia per presumpta prevaricació contra les parts implicades.