Balanç positiu de visites a Sadernes i Sant Aniol d’Aguja malgrat algunes conductes incíviques

Amb l’estiu acabat, l’ajuntament de Montagut i Oix ha fet balanç de la temporada a Sadernes i Sant Aniol d’Aguja. Segons les dades aquest any es mantenen el nombre de visitants respecte l’any passat, uns 30.000. Ara el consistori estudia aplicar una taxa per tal de conscienciar als visitants i per pagar les despeses que suposen les deixalles que no recullen alguns visitants.

Acabat l’estiu, és moment de fer balanç de la temporada a una zona de la comarca molt freqüentada, per milers de visitants cada any. Es tracta de Sadernes i Sant Aniol Aniol d’Aguja amb els seus cims i els nombrosos gorgs, que fan que persones, no només del país sinó també d’estranger, s’acostin a contemplar-los i a gaudir-los.

Pel que fa el nombre de visitants, unes 30.000 persones han passat per zona, un nombre similar que l’any passat, i des de l’ajuntament de Montagut i Oix se’n fa un balanç positiu.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut: “Nosaltres el balanç que en fem és positiu. Però sempre, dins aquest gran volum de visitants, n’hi ha que tenen conductes incíviques que malmeten l’entorn.”

I és per aquestes conductes incíviques contra les que lluita l’equip de govern d’aquest municipi garrotxí, i estudien la possibilitat de fer pagar una taxa, per l’aparcament amb l’objectiu de conscienciar als visitants.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut: “Amb l’import que recolliríem d’aquesta taxa podríem revertir-lo, directament, amb el manteniment de l’entorn, amb el tema de les deixalles…”

L’alcaldessa ha volgut destacar, també, la gran tasca que fan els Amics de sant Aniol d’Aguja, persones que voluntàriament contribueixen a la reconstrucció del refugi i a la re-adequació de la zona.

x