El cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra fa un balanç positiu de les Festes del Tura i destaca la davallada de robatoris en domicilis

El Cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra, Blai Ortiz, va ser ahir el primer convidat de la temporada del programa Pros i Contres d’Olot Televisió. Ortiz va fer un balanç de les Festes del Tura en l’àmbit de la seguretat; afirma que no hi va haver cap incident greu. Pel que fa a la seguretat a la comarca, ha destacat la davallada de robatoris en domicilis. Constata que la qualitat de la seguretat a la Garrotxa és bona.

L’Observatori de la Garrotxa detalla que el 2017 el nombre d’incidents a la comarca va créixer prop d’un 11%. Del total d’incidents, un 30% tenen el seu origen en conflictes interpersonals. Per al cap de l’ABP de Mossos de la Garrotxa, l’increment de nombre d’incidents té un motiu. Un 32% dels delictes contra el patrimoni del 2017 van ser robatoris amb força, però Blai Ortiz ha destacat que aquest percentatge ha baixat al 2018, des que a mitjans d’any es va poder detenir una banda organitzada que actuava a tot Catalunya.

Blai Ortiz, cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa: “Des de la desarticulació d’aquest grup amb detencions, els robatoris a domicilis a la Garrotxa han baixat en picat”.

Sobre les passades Festes del Tura, Ortiz ha informat que, fora de baralles pròpies d’esdeveniments multitudinaris, en aquesta edició no s’ha hagut de lamentar cap agressió ni cap denúncia greu. Ortiz destaca l’amplitud que ha deixat la reforma del Firal per celebrar esdeveniments, que facilita la tasca dels agents de seguretat.

Blai Ortiz ha informat que, fins al moment, no s’ha produït cap incident relacionat amb llaços grocs a la comarca. Tret d’algun malentès, Ortiz assegura que no s’ha registrat cap incident destacable a Maià de Montcal des de l’arribada d’una vintena joves tutelats. Ortiz sí ha informat de l’establiment de dispositius a l’entorn dels centres educatius arran de la detecció de consum de substàncies estupefaents.

Blai Ortiz, cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa: “Ho hem detectat i hi hem desplaçat dispositius a les entrades i sortides de les escoles, així com durant el temps d’esbarjo, tant amb agents uniformats com de paisà”.

En general, Blai Ortiz segueix qualificant de bons els nivells de seguretat a la comarca.

Deixa un comentari