L’Escola de Música d’Olot celebra el seu centenari amb un seguit d’activitats

Si fa uns dies us parlàvem de la biblioteca, un altre equipament de la ciutat que fa cent anys aquest 2018 és l’escola de música, i ho celebrarà amb un seguit d’activitats que ha de servir per recordar i recopilar la seva història i per seguir fent pedagogia de les qualitats que té la música, i tot el que pot arribar a aportar a les persones.

La música és un despertar cap al so i el ritme, a través de la veu i el cos i té com a objectiu emocionar i transmetre coneixement. Aquest és el missatge que any rere any, fins a arribar a cent, ha transmès l’Escola de Música d’Olot a tots els seus alumnes i a la ciutat, i aquest any ho volen celebrar en gran, amb un seguit d’activitats.

Xavier Pallàs. Director escola de música: “Estem organitzant una sèrie d’actes, que anirem anunciant al llarg del curs. Però entre els més destacats, estem intentant escriure un llibre sobre l’Escola de Música. també intentarem recuperar tot el material gràfic i arxiu que s’ha anat generant durant tots aquests anys

Un altre acte important del centenari serà una trobada, oberta a tots els ex alumnes i ex professors que han passat per l’escola de música que hi vulguin participar, per tal de compartir experiències i vivències viscudes.

Una de les novetats del nou curs és l’activitat intrageneracional titulada ‘De Do a Do’, que té com a objectiu ajuntar grans i petits perquè interactuïn a través de la música.

Tàlia Bel, professora escola de música d’Olot: “L’activitat ‘De Do a Do’ és un projecte pensat per nens de quatre, cinc anys i per tots aquests avis que acompanyen els seus néts darrere la porta, esperant que surtin, i així és la manera d’incloure’s i participar amb ells i viure l’alegria de la música tots junts.”

L’escola de Música d’Olot compta, actualment, amb més de 400 alumnes, i esperen que el nombre matricules augmentin. Les  inscripcions per aquest curs segueixen obertes i es poden fer al mateix centre.

Deixa un comentari