L’Aplec de la Salut de Sant Feliu de Pallerols se celebra aquest diumenge amb una jornada festiva

Un dels darrers actes d’aquest estiu a l’estiu a Sant Feliu tindrà lloc aquest cap de setmana. Es tracta de l’Aplec de la Salut, una festa amb una llarga tradició a la Garrotxa, que cada any reuneix desenes de persones en una jornada festiva.

El Santuari de la Salut, a Sant Feliu de Pallerols és un mirador privilegiat del paisatge de la comarca i també un punt històric de peregrinatge. Diumenge acollirà una nova edició de l’aplec de la Salut, una tradició històrica que, més enllà de les creences religioses, ha esdevingut tota una jornada festiva.

Joan Casas, Alcalde Sant Feliu de Pallerols: “te una història de molts i molts anys. Sempre s’ha celebrat en el marc del segon o tercer diumenge de setembre. Aquest any com no pot ser d’una altre manera, gràcies a l’organització de molta gent es farà un aplec que jo crec que serà important. Tant a nivell d’activitats com de caire més religiós”.

L’aplec començarà ben d’hora, amb la pujada a peu de la imatge de la Mare de Déu de la Salut, que sortirà a les nou del matí de l’església parroquial.

Joan Casas, Alcalde Sant Feliu de Pallerols: “Portem la imatge verdadera de la Salut que es guarda a Sant Feliu i pugem caminant al Santuari de la Salut on hi haurà un esmorzar per tota la gent que hi participa”.

Al migdia el Bisbe de Girona Francesc Pardo presidirà la missa solemne i després d’un dinar de germanor la festa continuarà amb l’actuació del Mag Nani, i un concert de la cantautora olotina Jessica Mellado. La jornada es clourà amb el Cant de l’Himne de la Mare de Déu de la Salut. El cap de setmana vinent serà el torn de l’Aplec de Sant Iscle de Coll Tort, una trobada que reuneix més d’una quarantena de persones vinculades a aquest veïnat santfeliuenc.

 

 

x