L’equip de govern d’Olot del PDeCAT treballa per cobrir el 85% del finançament de l’Espai Cràter amb fons externs

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot ha començat a fer passos perquè el projecte Espai Cràter, un equipament sobre el patrimoni geològic i natural de la ciutat i la comarca, punt de partida dels visitants, sigui una realitat. En els últims dies ha engegat diverses iniciatives encarades a això. Una d’elles és aconseguir que el 85% de la inversió provingui de fons externs.

El projecte d’Espai Cràter, un equipament on descobrir el patrimoni natural d’Olot i comarca plantejat molt a prop del cràter del volcà Montsacopa, està pressupostat en uns 4 milions d’euros. L’equip de govern d’Olot treballa perquè el 85% de la inversió es cobreixi amb finançament extern. 1,8 milions d’euros provindrien dels fons europeus FEDER. Actualment també es troba en negociacions amb la Diputació de Girona perquè la corporació hi aporti un milió més. Finalment, espera que a través dels propers Plans de Foment del Turisme la Generalitat pugui aportar uns 600.000 euros. Amb tot, l’aportació que hauria de fer l’Ajuntament d’Olot en els propers anys no arribaria al milió d’euros. L’equip de govern municipal atorga alta importància al projecte.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot: “Tenim un Museu dels Volcans que té molts anys i ja no està a l’alçada del patrimoni natural de la ciutat i per altra banda tenim l’oportunitat de donar-li veritablement valor amb un espai que es trobarà al centre de la ciutat, molt a prop del nou Firal. També tenim l’oportunitat de finançar-lo en un 85%. Creiem que el projecte serà molt important per a la generació de llocs de treball i la generació de riquesa”.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot ja ha començat a fer passos per encomanar el projecte. Recentment va encarregar per decret un estudi per determinar les modificacions urbanístiques que hauria de comportar. Ahir, a la Junta de Govern Local va aprovar un estudi de mobilitat. Paral•lelament, als mitjans de comunicació han anunciat l’obertura d’un concurs públic per contractar el tècnic que ha de liderar el projecte.

x