El punt de voluntariat del Casal Cívic d’Olot ja està en marxa

El nou punt de voluntariat que l’Ajuntament i el Consorci d’Acció Social han posat en marxa al Casal Cívic d’Olot va ser presentat aquest divendres. Els estudis avalen que hi ha entre 350 i 400 associacions actives a la comarca. El punt de voluntariat neix d’una demanda de les associacions.

Anna Casamitjana, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa : “Quan a la gent li preguntàvem si volia ser voluntari o quin suport necessitava com a associació, no sabia on s’havida d’adreçar. És quan vam decidir obrir un espai de voluntariat”.

El 2015, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb l’Observatori del Tercer Sector, van tirar endavant l’estudi Panoràmic a la comarca, amb la finalitat de fer una radiografia per conèixer l’estat de les associacions. Aquest estudi avaluava les característiques de les associacions i les entitats de La Garrotxa, a banda de conèixer les preocupacions que tenien les mateixes.

Pep Berga, regidor de Cultura: “El problema que tothom va identificar com el més important que tenien les associacions va ser precisament aquest relleu generacional que s’ha de produir dins les juntes directives i aconseguir que més gent s’incorpori en aquestes associacions. Ens va sorprendre”.

En aquest context va néixer el SISA, el Servei Integral de Suport a les Associacions, un organisme que de fet, ja ha realitzat el primer treball, una campanya anomenada “La Garrotxa, també”, que fa una crida a la participació.

Pep Berga, regidor de Cultura: “El punt de voluntariat té aquest objectiu. Posar en contacte a les persones que volen dedicar part del seu temps a la ciutat i a les associacions que necessiten aquestes persones”.

La Garrotxa és una comarca amb un gran teixit associatiu. La missió del voluntariat i dels centenars de persones que en formen part és potenciar la comarca per continuar sent pionera en aquest camp.