La vuitena edició de la Marxa 100% Tondo aplega més de 700 participants i algun exciclista il·lustre

Aquest diumenge es s’ha celebrat una nova edició de la marxa cicloturista 100% Tondo, que homenatge cada any al ciclista vallenc Xavier Tondo. Enguany hi han participat més 700 aficionats al món de la bicicleta i ha comptat amb ex corredors de primer nivell com Joaquim Rodríguez i Àngel Edo.

Un any més Sant Joan les Fonts ha homenatjat al ciclista Xavier Tondo, en una nova edició de la marxa cicloturista 100% Tondo. Enguany s’arribava a la vuitena edició i ha comptat amb més de 700 participants, malgrat la baixa d’última hora del corredor del Movistar Team Marc Soler, recentment convocat per la selecció espanyola i el seu equip per participar als campionats del món de ciclisme que s’estan celebrant a Innsbruck.

El bon temps ha acompanyat als corredors, en una ruta que transitava per les carreteres on sovint entrenava el ciclista vallenc, que va morir fa set anys a causa d’un accident.

Entre els participants hi havia ex-corredors de primer nivell, com el ‘Purito’ Rodríguez, subcampió del món i guanyador de tres etapes al Tour de França, que recordava algun record compartit amb en Xavi.

A la sortida també hi ha estat present l’ex corredor del Kelme Àngel Edo.

A les nou del matí es s’ha dut a terme la sortida, després del tall de cinta i que els familiars de Xavier Tondo recollissin un detall per part de la organització. A partir d’aqui dues rutes: la curta, que anava fins a Banyoles i tornava per Santa Pau, i la llarga, igual recorregut sumant-li l’arribada a Sant Pau de Seguries i tornada per la Vall del bac. El guanyador de la prova llarga va ser Joaquim Badia, mentre que en la prova curta el millor va ser Josep Rubio.