La Residència Faber comença el nou curs amb una estada dedicada al periodisme, i en té programades set més de diverses temàtiques

La Residència Faber ha començat un nou curs amb diferents estades a Olot. La primera s’ha dedicat a reflexiona a l’entorn del periodisme narratiu i les noves formes de periodisme. Per aquesta tardor hi ha planificades estades de feminisme i diversitat lingüística.

La Residència d’arts, ciències i humanitats, Faber, ha iniciat les estades del nou curs 2018-2019, i des de fa uns dies s’està dedicant la primera de les trobades a l’Hotel Riu Fluvià d’Olot al periodisme narratiu, i que s’organitza conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona i el grup de periodistes ‘SomAtents’. L’estada pretén fer un reflexió al voltat del periodisme, i cap on es dirigeix aquest últim en l’actualitat, amés de tractar, concretament, el periodisme narratiu.

Frances Serés, director Faber:”La gràcia, una mica, d’aquest període és repensar aquest espai del periodisme; aquesta idea de dir: cadascun dels residents aporta un projecte que és complex i necessita trobar un espai diferent.”

A l’estada de periodisme narratiu hi ha participat periodistes d’arreu del món, concretament d’Argentina, Hondures, Suïssa i el Canadà. Des de Faber s’ha informat, també, la temàtica de les diverses trobades planificades per aquesta tardor.

Francesc Serés, director Faber:”Pel que fa a la tardor, quan s’acabi aquest període, tenim prevista una estada de feminismes, que també tenim molt bona acceptació; i treballarem amb la UNESCO pel que fa a diversitat lingüística, abans que facin el gran congrés al CCCB, faran una estada en residència aquí.”

Ja de cares a l’hivern, es dedicaran estades a la pedagogia, una de desenvolupament local i economia, una altra de filosofia política en col·laboració amb la Universitat de Girona, i dues més, dedicades a l’arxivística i l’ús de dades, i la que es dedicarà a la robòtica.

El curs a Faber ja estan marxa, com també ho estan les activitats de retorn, que aquesta mateixa duu a terme en diferents centres escolars de la ciutat.

x