Menorca i l’augment de productors ecològics, principals novetats de la 7a Fira Orígens d’Olot

Més de 90 productors participaran a la setena edició de la Fira Orígens, que es celebrarà a Olot els dies 6 i 7 d’octubre. Entre les principals novetats d’engany destaca l’augment de productors ecològics i Menorca com a territori convidat. La Fira també ha dedicat un espai perquè els més petits es puguin sentir uns autèntics cuiners.

Aquest dilluns es va celebrar a l’Hotel Mas La Ferreria de la Vall de Bianya, la presentació de la setena edició de la Fira agroalimentària Orígens, dedicada als productes de qualitat de Catalunya.

Pep Palau, organitzador Orígens:”No ens cansarem de repetir-ho, la Fira Orígens pot presumir que darrere de cada taulell hi ha el productor del producte que es ven.”

Estanis Vayreda, regidor de promoció econòmica:” Acaba sent la cirereta al pastís a tota una estratègia que, bàsicament, pretén consolidar Olot i la garrotxa com un dels territoris gastronòmics de Catalunya.”

L’edició d’enguany presenta tres novetats principals: l’augment de productors ecològics presents a la fira, que representaran el 33% del total, el que suposa un augment del 6% respecte l’any passat. La segona edició dels concursos de coques de forner, separat en dues categories: dolça i salda. I el territori convidat: Menorca, que ja coneixien la fira i que fins i tot en va organitzar una de similar a les illes, anomenada ‘Arrels’.

Pep Palau, organitzador Orígens:”Si productors de l’illa seran presents a Orígens. Hi haurà carn, hi haurà formatge, hi haurà embotits, hi haurà oli…”

Un total de 90 productors estaran repartits en els 62 estands, i una quarta part dels quals ho faran per primera vegada. A la mostra s’hi veuran representats tots els sectors: des dels embotits a la cervesa artesana passant per la pastisseria. L’Aula de cuina oferirà sessions amb professionals com Albert Mendiola, o Jordi Juncà, de Ca l’Enric. Mentre que a l’Aula de Tast hi serà present Pep Nogué amb els productes de Girona Excel·lent. D’altra banda també hi ha dedicat un espai per als nens.

David Colom, gremi d’hostalatge de la Garrotxa:”Els del gremi entenem que és fonamental ensenyar als nens a estimar la gastronomia, i quina millor manera hi ha que poder provar-ho, poder tastar-ho.”

I per això podran provar diversos tipus de xocolates en els diversos tallers, entre altres productes.

La Fira es durà a terme al Recinte Firal d’Olot els dies 6 i 7 d’octubre, i les inscripcions i els tiquets per fer els diferents tastos es podran fer a la mateixa entrada.

Deixa un comentari