Diversos pobles organitzaran jornades commemoratives de l’1 d’Octubre durant el cap de setmana

Diversos pobles de la Garrotxa també preparen actes especials per commemorar el primer aniversari de l’u d’octubre, en diferents jornades des de dissabte.

Els veïns de les Preses han organitzat una gran jornada de celebració del primer aniversari de l’u d’octubre. Els actes es duran a terme al llarg d’aquest proper diumenge 30 de setembre, des de 2/4 de 9 del matí, que es farà una caminada per la Vall del Corb. Seguiran un esmorzar, una xocolatada per a la llibertat, sardanes, una missa a l’ermita de Sant Miquel, un dinar popular, un partit de futbol o l’oferiment de música per a tothom al carrer Sant Sebastià. Alguns dels moments àlgids arribaran a les 11 del matí al Parc de l’1 d’Octubre, amb la inauguració del monòlit de l’1 d’octubre i l’actuació de l’Esbart Marboleny. A 2/4 de 6 de la tarda es projectarà el documental ‘1-O’ al Centre Cultural.

Lluís Danés, veí de es Preses: “el que volem nosaltres tornar a recuperar és aquell ambient de germanor. Potser hi va haver coses que sobraven, però el caire de germanor que e sva crear al poible és le que volem reviure al poble”.

El mateix diumenge, a Besalú, la majoria de les entitats de la vila han organitzat una marxa que partirà a les 12 del migdia de l’oficina de turisme, al pont vell, per anar fins al pavelló esportiu, lloc que va acollir les votacions, que batejaran amb el nom d’U d’octubre de 2017. Seguidament hi haurà un vermut solidari. Les entitats han recollit fons que aniran destinats a la caixa de solidaritat. L’acte finalitzarà amb les actuacions del grup Pla B i la rapera Balas. Mieres, per la seva banda, retornarà a l’escola, que l’u d’octubre va acollir les votacions. Dissabte 29 al vespre, els veïns que ho vulguin hauran de portar menjar per compartir en un sopar i el necessari per quedar-se a dormir. Es dissenyarà un mural i hi haurà una Jam Sessió. L’endemà al dematí començarà una complerta jornada d’activitats que es pot consultar al web de l’Ajuntament.