Olot inaugurarà la plaça U d’Octubre el dia que es compleix un any amb un acte sobri dedicat als veïns

Diversos municipis de la Garrotxa preparen el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Olot anomenarà amb aquesta data la plaça del Teatre en un acte sobri que comptarà amb la col·laboració de les entitats.

Aquest proper dilluns 1 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre serà el moment escollit per inaugurar la plaça de l’U d’octubre de 2017. S’ha plantejat com un acte sobri, sense grans parlaments, i amb els ciutadans com a protagonistes. Una presentadora conduirà l’acte mentre en una pantalla es projectaran fotografies captades a Olot durant la jornada de votació. La voluntat és que joves de la ciutat que van votar per primera vegada aquell dia expliquin en públic el que aquell dia va significar per a ells. També es llegirà el manifest que s’ha redactat per commemorar el primer aniversari de l’u d’octubre.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Cultural Garrotxa: “l’1 d’Octubre no és una data d’alú en particular si no que és un dia per a tothom. D’acord que es va fer una organització pel referèndum però també la força del poble per poder-lo celebrar”.

La inauguració de la plaça U d’octubre de 2017 a Olot va prosperar al ple de l’Ajuntament a proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya. Els partits independentistes consideren que és l’homenatge que mereix una data que s’ha fet un lloc en la història.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde Aj. Olot: “el que farem és traslladar aquesta concentració que es fa cada dilluns davant l’ajuntament a la plaça 1 d’octubre, antiga plaça del teatre i allà tot el protagonisme serà per a la ciutadania”.

Anna Barnadas, portaveu ERC Aj. Olot: “no podriem entendre la ciutat sense un espai com és l’1 d’octubre. Un epsai que homenatgi a tots els olotins i olotines que aquell dia vam viure a peu de carrer i de colegi electoral i que vam estar defensant les urnes i per sort nosaltres no vam ser dels reprewsalitats però si que hi vam ser tot el dia”.

Durant l’acte d’inauguració, Músics per la llibertat interpretaran una peça que han preparat especialment per a aquell dia i per a la qual demanaran la participació del públic. És previst que l’acte acabi amb el cant dels segadors.

x