Presentada la 5a edició de la Bianyal que comptarà amb set artistes amb una destacada trajectòria

Un any més la Vall de Bianya celebrarà una nova edició de la Bianyal, l’itinerari d’art i patrimoni que pretén acostar als visitants els encants dels diversos masos i paratges de la vall, tot fent un recorregut en forma de visita guiada.

Aquest matí s’ha celebrat al Mas la Vila de la Vall de Bianya la presentació de la nova edició de la Bianyal, l’Itinerari d’art i patrimoni que organitza aquesta població garrotxina des de fa cinc anys.

L’objectiu és explicar als visitants que hi participen la història de la zona des d’un punt de vista arquitectònic, com també mostrar els encants naturals de la vall, tot passant per diversos masos de la zona, com són La Coromina, Sant Martí de Solamal, el Molí d’en Solà, o el Mas la Vila, propietat del grup d’arquitectes RCR.

David Santaeulària, comissari Bianyal:”La idea sempre ha sigut fer un itinerari que incorpori punts d’interès històric, arquitectònic, de patrimoni natural… I això0 pot ser des d’una esgñesia, fins a un mas, com e´s el cas, o fins i tot un bosc.”

Els artistes que hi passaran aquest any seran Azahara Cerezo, Carles Congost, Ana García-Pineda, Olenka Macassi, Pere Llobera, Roc Parés i Rubén Verdú. Set artistes amb trajectòria amb els que es busca augmentar la qualitat de l’itinerari.

David Santaeulària, comissari Bianyal:”En relació a altres edicions, des del nostre punt de vista, hi ha una pujada evident ja no tant el nivell dels artistes, sinó la seva trajectòria, i sobretot en el reconeixement internacional.”

La Bianyal es celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 d’octubre i hi ha programats tres itineraris de dues hores i mitja. S’espera que hi participin unes 150 persones, 50 per cada sessió, i la organització adverteix que les places són limitades.

x