El Ball Pla activitat estrella de les festes del barri de Sant Miquel d’Olot que enguany arriba a la 74a edició

Aquest cap de setmana el barri olotí de Sant Miquel celebra la festa Major amb el Ball Pla com a l’activitat més destacada. Voluntaris s’impliquen aquests dies per acabar els vestits de paper que lluiran els veïns del barri aquest cap de setmana.

Aquest cap de setmana arrenquen les festes majors del barri de Sant Miquel d’Olot. D’entre les activitats més esperades hi ha el Ball Pla. Una tradició que va començar com una paròdia del ball pla esdevingut desfilada i engunay arriba ja a la 74 edició. Els temps han canviat però no  pas les ganes amb les que voluntàries apassionades del fil i l’agulla hi dediquen mesos de feina per enllestir els vestits que les comparses i veïns del barri lluiran la nit del ball que és dissabte. Tot i això el pas del temps obliga també a anar introduint noves cosidores que ajudin en les tasques delicades de la festa.

Carles Solé, Director taller Ball Pla: “la societat ha canviat, la gent tenia moltes ganes de cosir. I ara ens trobem que ja costa més. Aquí som un equip molt petit. La gent que tinc a l’equip és d’una edat molt avançada i e sva fent tot el que es pot”.

Autèntiques obres d’art fetes pràcticament a mida, que semblen tretes d’una revista de moda i que porta molts mesos de feina que comença molt abans a l’espai social del bufador del barri de Sant Miquel

Carles Solé, Director taller Ball Pla: “el Ball Pla comença al mes de juny. Al mes de juny, començen les senyores a trobar-se i per orgnitzar el taller i a partir d’aquí la gent va dient quin vestit els agradaria lluïr”.

I es que aquí cadascú vol lluir maco i elegant per a l’ocasió per passar-ho bé i disfrutar de la vetllada. La Marisa sap molt bé el temps i feina que comporta fer els detalls a mida de cada un dels vestits ja que hi col·labora des de fa dos anys

Marisa, cosidora i artista del taller: “costa que agradi a la gent el que fas, saber el disseny més o menys que volen cadascú. El temps de creació del vestit, depèn de la feinada que tingui cada un. Uns dos, tres o quatre dies…”

La feina però te una recompensa: la desfilada. Dissabte tocarà sortir al carrer i lluir la feinada de tots aquests mesos. Tota una tradició que l’any vinent celebrarà els 75 anys. Les Festes de Sant Miquel es completaran amb una programació diversa per a tots els gustos amb l’ofrena floral i ballada de gegants, tallers d’escalada, una degustació de menjars del món o teatre.