El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, demana des de la Garrotxa comprensió amb l’arribada de menors tutelats

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reconegut a Olot Televisió que Catalunya està sobrepassada pel nombre de menors immigrants no acompanyats que ha rebut i demana comprensió davant l’arribada d’aquests menors a municipis com Maià de Montcal que, ha recordat, no són delinqüents. Buch també ha dit que el retorn de les convocatòries de nous agents de mossos d’esquadra permetrà probablement augmentar el nombre d’agents a la comarca.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va ser el convidat ahir del Pros i Contres i va analitzar la situació dels menors immigrants no acompanyats que són tutelats a Catalunya. Admet que el territori està sobrepassat per omissió de responsabilitat, ha dit, de l’Estat espanyol.

Miquel Buch, conseller Interior Generalitat: “per segons què som 17 comunitats autònomes, però per segons què no. Fixi’s bé. Allò que deia de l’estat espanyol: Per segons què hem de repartir per tots iguals però per segons què no”:

El titular d’Interior diu que les comissaries no són un lloc per a aquests menors, que no són delinqüents, ha dit. La Generalitat busca solucions dia a dia en coordinació amb diverses conselleries. Als municipis que n’acullen, com Maià de Montcal, els ha demanat comprensió.

Miquel Buch, conseller Interior Generalitat: “ha comportat una sèrie d’incomoditats, una sèrie d’estaments, d’entitats, de veïns…però el que hem de demanar a tothom és comprensió. Estem en una situació que és extremadament complexa. No é sfàcil la solució de quan t’arriba molta més gent de la que tens capacitat”.

Buch també ha fet referència a la demanda d’efectius que, entre d’altres comissaries, ha sol·licitat l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra d’Olot. El conseller ha dit que la nova convocatòria permesa pel Ministeri d’Interior i les que han sol·licitat haurien de permetre augmentar les plantilles, també a l’interior pel que fa a l’àrea de trànsit.

Miquel Buch, conseller Interior Generalitat: “Hem de demanar a Espanya que ens autoritzi. Nosaltres no podem possar mossos. Durant 6 anys no s’ha fet precisament per que Espanya no ens ha deixat. nosaltre sel recorregut que plantegem és el de 500 aquest any, 750 l’any que vé i 750 d’aquí a dos anys. És a dir que en 3 anys estariem a uns 2.000 mossos. Els controls de trànsit sovintejaran allà on hi ha més mobilitat i on hi ha més trànsit en tardor-hivern és a l’interior i muntanya”.

x