El mercat d’Olot tornarà dilluns a un Firal renovat i amb alguns canvis

El renovat Firal tornarà a acollir el mercat setmanal a partir de dilluns. Els marxants, que fins ara feien mercat a la plaça Balmes, tornaran al seu espai habitual, ple de canvis i amb novetats, per tal de guanyar en qualitat i funcionalitat.

Aquest dilluns, coincidint amb l’u d’octubre, el Firal d’Olot tornarà a recuperar una de les imatges que l’ha fet més icòniques al llarg de la història del qual, i és que les diverses parades que conformen el mercat tornaran a donar vida i a omplir de gent el ja espai central de la ciutat.

Estanis Vayreda, regidor de promoció econòmica Aj. Olot:”Estem treballant aquesta setmana intensament perquè realment els canvis que plantegem requereixen de molts preparatius, però preveiem que el dia 1 d’octubre que tot surti bé. Hem informat a tots els marxants la nova ubicació, els hi hem entregat la nova tela protectora pel terra.”

I és que en un termini de dos mesos, els marxants hauran d’incorporar en els seus punts de venda uns faldons i uns paraigües, per tal de guanyar, segons l’ajuntament, qualitat d’imatges i d’homogeneïtzar l’espai. Tots els qui ho facin aquest 2018 rebran una subvenció per part del consistori olotí. Durant les properes setmanes s’instal·laran, també, els contenidors de reciclatge.

Pel que fa als compradors, durant els primers dies hauran localitzar les parades, que han sigut ordenades per tipus de producte que s’hi ven.

 Estanis Vayreda, regidor de promoció econòmica Aj. Olot:”Potser el més evident és que ales parades que van normalment a comprar, doncs el primer dia les hauran de buscar allà on estan situades, perquè si que hem canviat una mica la ubicació. Posem a la part central del Firal els productors de proximitat i de Km zero; a la part del Firal petit hi posem les parades més grans…”

Un dels inconvenients del nou Firal serà el difícil accés que tindran els vehicles de càrrega i descàrrega de productes, ja que no podran entrar al passeig com ho feien abans. Des de l’ajuntament es demana paciència tant a venedors com a compradors i tenen assumit que, probablement, s’hauran d’anar fent canvis les properes setmanes per tal de perfeccionar el normal funcionament l’activitat. L’ajuntament no descarat ampliar el número de parades en un futur.