El nomenament d’una plaça i una exposició sobre Elna, alguns dels actes preparats pels veïns per les festes de Sant Miquel

A banda dels actes més festius, enguany la Festa de Sant Miquel té previstes activitats per a la reflexió. Al Casal de veïns del barri olotí es podrà visitar aquests dies, fins al 30, una exposició sobre la Maternitat d’Elna, l’emplaçament francès que va acollir els parts de centenars de mares refugiades de la Guerra Civil.

Dissabte, a les sis de la tarda, després del balld els gegants, l’associació de veïns ha organitzat una marxa fins a una plaça on actualmente hi ha un pàrquing i que no té nom oficial, per anunciar el nom que li donarien els veïns. Va ser escollit per votació l’any passat. Els veïns van votar un nom relacionat amb la temática del barri, que està constituït per carrers amb noms de nobles i membres de l’Església, i també van tenir en compte que fos un personatge femení. El nom més votat va ser el d’Ermesenda de Carcasona, comtesa de Barcelona, Osona i Girona.

Manuel Álvarez, Associació de veïns del barri de Sant Miquel d’Olot: ” no la coneixien ni a França, d’on era ella. És bàsciament donar a conèixer aquests fet que va ser molt emotiu pel fet que hi participés tanta gent”.

Joan Gallach, Associació de veïns del barri de Sant Miquel d’Olot: “Es farà una cercavila des de la plaça de Sant Miquel fins a la plaça del Lidl.  Aquesta plaça ja vé des de l’any passat que anem parlant que per no dir la plaça del Lidl o de qualsevol establiment que es possi en aquella zona per buscar un nom i fer-la més dels veïns. Actualment és un pàrquing i la voldriem convertir en una zona verda per exemple. Hi possarem una placa que expliqui qui va ser l’Ermesenda de Carcasona”.

El nomenament de la plaça no podrá ser oficial fins que la Junta del Nomenclàtor d’Olot no l’aprovi. De moment, la proposta ha estat acceptada a tràmit a l’Ajuntament d’Olot.

x